Voluntarii ONESTIN au revenit din Ungaria

PDFImprimareEmail

De-a lungul timpului, Asociatia de Tineret Onestin a incheiat numeroase parteneriate cu Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tirgu Ocna, prin care a desfasurat activitati educationale si socio-culturale, ce au avut ca obiective principale dezvoltarea tinerilor elevi prin educatia non-formala, oferind astfel posibilitatea dezvoltarii personale a acestora prin participarea la sesiuni de formare (training-uri), atat in tara, cat si in strainatate.

In acest context, tinerii de la Asociatia de Tineret Onestin,  alaturi de elevii SNPAP Tg. Ocna au constientizat importanta protejarii mediului si au participat la campanii de educare si protejare a mediului, au identificat probleme, au gasit solutii in ceea ce priveste importanta mediului si au capatat competente practice prin activitatile de plantare a florilor si arborilor,  in proiectul Erasmus +  ”The Green Googles Projects”.

In baza selectiei efectuate, un grup format din cinci viitori agenti de penitenciare, Lelia Nicoleta LUNGU, Gabriel Catalin HIRLEA,   Claudiu Razvan ZAHARIA, Ionut Mihai PISTOL si  Alin Constantin ONICA, a facut echipa cu tinerii de la Asociatia de Tineret Onestin, condusi de leader-ul de grup Andrei CHIRILA si a reprezentat ROMANIA in proiectul international susmentionat, la intalnirea de lucru care s-a desfasurat in perioada 16-24 aprilie 2016, la Budapesta - UNGARIA.

Delegatia romana a participat la activitati non-formale, alaturi de alti 24 de tineri din patru tari: Italia, Spania, Slovenia si Ungaria, cea din urma fiind gazda acestui proiect.

The Green Googles Projects” este un proiect de voluntariat, promovat și finantat de Uniunea Europeana, ce are ca obiect activitati principale protectia mediului, egalitatea sociala si de sanse, drepturile omului si educatia de tip non – formal.

 

Scopul acestui proiect european este de a disemina in randul tinerilor importanta protejarii naturii si a promovarii unui stil de viata sanatos, o aplicare practica a dictonului latin: "Mens sana in corpore sano".

Iata ce au marturisit unii dintre participanti: ” mi-a placut foarte mult si am invatat lucruri noi, care cred ca-mi vor fi de folos pe viitor!” - Zaharia Claudiu, “ pentru mine a fost o experienta placuta la care ma voi gandi cu drag si pe care as repeat-o daca as mai avea ocazia” - Lungu Lelia, “incurajez  astfel de proiecte, acestea facandu-ne sa constientizam importanta mediului inconjurator in viata noastra”- Pistol Ionut.

Astfel, tinerii pot dobandi deprinderea de a identifica si fructifica oportunitati de formare si dezvoltare personala, sens in care, in perioada 04 – 13 mai 2016, alti sase tineri vor participa la un proiect European Onestin, care se va desfasura la Napoli – ITALIA.

 

   

PDFImprimareEmail

Asociatia de Tineret ONESTIN a incheiat de-a lungul timpului numeroase parteneriate prin care a desfasurat activitati educationale si socio-culturale, ce au avut ca scop principal dezvoltarea tinerilor prin educatia non-formala.

In acest sens, presedinta Asociatiei, Diana Ciobanu, a reinnoit unul din primele parteneriate prin semnarea protocolului de colaborarecu Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare, din Targu Ocna iar roadele acestuia nu au intarziat sa apara. Astfel, ca urmare a acestui parteneriat, 5 viitori agenti de penitenciare si anume: Lungu Lelia Nicoleta, Hirlea Gabriel Catalin, Zaharia Claudiu Razvan, Pistol Ionut Mihai si Onica Alin Constantin, condusi de leader-ul de grup Chirila Andrei - membru ONESTIN - vor reprezenta Romania in proiectul International Erasmus+, The Green Goggles, ce se desfasoara in Budapesta, in perioada 16-24 aprilie 2016.

Acest schimb de experien?? se deruleaz? prin intermediul programului ERASMUS+, program promovat ?i finan?at de Uniunea Europeana.Alaturi de Romania, vor mai participa alte 4 tari: Spania, Italia, Slovenia si Ungaria iar scopul acestui proiect european este de a disemina n randul tinerilor importanta protejarii naturii si a promovarii unui stil de viata sanatos, o aplicare practica a dictonului latin: "Mens sana in corpore sano".

Asadar, le tinem pumnii si le dorim success in reprezentarea si promovarea Romaniei peste hotare!

Asociatia de Tineret Onestin

 

Asociatia de Tineret Onestin a amplasat rastele pentru biciclete la toate Colegiile onestene!

PDFImprimareEmail

Asociatia de Tineret Onestin a finalizat cu succes amplasarea rastelelor la toate Colegiile onestene.
Incepand din aceasta saptamana, elevii isi vor putea parca bicicletele in conditii civilizate.
Proiectul nostru nu se incheie aici, in luna Mai, Asociatia noastra va organiza un concurs pt ciclistii de toate varstele.
Si pt ca am fost foarte chibzuiti si am reusit sa facem economii din bugetul proiectului, vom amplasa si a 7 parcare, insa cu un design diferit, adresata intregii comunitati onestene.
Le multumim din nou tuturor celor care au crezut in noi si ne-au votat proiectul.

 

Pagina 1 din 106

Video