Membrii Onestin se specializeaza in Polonia

PDFImprimareEmail

In saptamana 20-27 iulie 2016, doi membrii de baza ai Asociatiei de Tineret Onestin vor participa la trainingul Develop, inspire, lead!, organizat de partenerii nostri polonezi, in nordul Poloniei, in orasul Morag.

Tema de baza este cresterea calitatilor unui leader si este adresata unui grup de 20 de tineri din cinci tari precum Romania, Bulgaria, Slovenia, Polonia, Portugalia, care vor incerca pe tot parcursul trainingului sa isi descopere calitatle de lider, un lider capabil sa fie un bun exemplu.

Echipa Onestin formata din Laurențiu Caliman si Alina Cornaci Pistea au plecat spre destinație, calatorind cu avionul pana la Varsovia, apoi cu trenul pana in nordul Poloniei. Ajunsi aici acestia au intalnit vechi colaboratori ai asociatiei, dar si noi participanti la astfel de proiecte dornici de colaborare.

Misia and Karol, trainerii acestui proiect, au ales o metoda practica si interesanta pentru a descoperi leaderul din interior, prin care la sfarsitul fiecarei zile este ales un leader si un coleader. Acestia trebuie sa satisfaca nevoile grupului, sa gaseasca noi tehnici de organizare, ca acesta sa devina unul unit si eficient.

 

Vor pleca cu siguranta din frumoasa Polonia cu multe lucruri folositoare invatate pe care le vor impartasi cu tinerii si care ne vor fi de folosim in planificarea si organizarea viitoarelor evenimente din asociatie.

 

Vara proiectelor la Onestin

PDFImprimareEmail

Asa cum v-am obisnuit si pana acum, Asociatia noastra nu intra in vacanta, ci devine tot mai activa pe timpul acesteia.

Astfel, peste 30 de voluntari ai asociatiei noastre vor participa in lunile iulie si august la traininguri si schimburi de tineri in tari precum Slovenia, Croatia, Italia, Spania si Polonia.

Zilele acestea, 5 voluntari ai asociatiei, cu varste cuprinse intre 16-21 ani, se indreapta spre Croatia, intr-un proiect european ce ii va ajuta sa isi dezvolte competentele lingvistice si sociale.

Proiectul "Train to maintain , teach to reach - 21st competences " , care se desfasoara in orasul Vukovar , Croatia in perioada 15-30 iulie , aduce impreuna tineri din cinci tari: Germania , Bosnia-Hertegovina , Croatia , Ucraina , Serbia si Romania.

Alaturi de tinerii acestor tari, voluntarii Asociatiei de Tineret Onestin vor participa in acest schimb de tineri, care vizeaza dezvoltarea competentelor secolului 21.

Proiectul are ca scop diminuarea numarului de tineri fara loc de munca si implicarea activa a acestora in societate.

 

ConnecTIN’ART! un nou proiect al Asociației de Tineret Onestin finanțat de Consiliul Județean Bacău

PDFImprimareEmail

Asociatia de Tineret Onestin castiga si anul acesta finantarea de la Consiliul Judetean Bacau pentru proiectul ConnecTIN’ART!, depus la concursul de proiecte pe legea 350, pe domeniul cultural.

Proiectul se va desfasura in perioada iulie-noiembrie 2016, iar beneficiarii acestuia sunt copiii si tinerii din municpiul Onesti si imprejurimi.

Proiectul ConnecTIN ART! isi propune sa stimuleze creativitatea, sa crească interesul tinerilor pentru activitatile cultural artistice, vizand si dezvoltarea potentialului antreprenorial al acestora, intr-o vreme in care lucrul de mana este la mare cautare, iar resursele financiare ale acestora si exemplele practice sunt reduse.

Pe parcursul celor 4 luni de activitati, Asociatia noastra va imbunatati gradului de acces la cultura prin participarea, educarea si formarea in domeniul artelor vizuale a 150 minori si tineri din municipiul Onesti, implicand la activitatile proiectului si o categorie sociala defavorizata, 5 copii orfani ai Asociatiei Victorine le Dieux si 15 tineri internati in Centrul de Reeducare Tg. Ocna.

Proiectul ConnecTIN’ART! a debutat in data de 11 iulie 2016 cu Campania de promovare, la sediul Asociatiei noastre, unde a avut loc o Conferinta de presa, urmata apoi de participarea echipei de proiect la emisiunea Connect FM din data de 12 iulie.

In perioada urmatoare, copiii si tinerii se pot inscrie la activitatile proiectului nostru, completand formulaul de inscriere http://goo.gl/forms/cIQCgTFw4RVWZBqu1

Acestia pot opta pentru una sau mai multe activitati, dupa cum urmeaza:

- ’’Reintegram prin arta’’ - atelier de pictura decorativa ce se va desfasura la Centrul de Reeducare Tg Ocna , pe parcursul a 2 luni, 15 locuri disponibile

-  ’’Cu pasi mici catre arta’’ - atelierele vacantei pentru copii , ce se vor desfasura pe parcursul a 2 luni, 20 de locuri disponibile

-  Centrul de creatie ONESTIN ’’Arta ne aduce impreuna’’ - infiintarea in asociatie a unui Centru de creatie cu caracter permanent pentru toti tinerii din municipiul ONESTI

-  Workshop Modelaj „Forme, expresii si idei”- organizarea unui atelier practic de initiere in tainele modelajului, cu un trainer specialist,  pe parcursul a 2-3 zile, 20 locuri disponibile

-  Workshop ’’Initiere in arta pirogravurii’’ - organizarea unui atelier practic de initiere in arta pirogravurii, cu un trainer specialist, timp de 2-3 zile, 20 locuri disponibile

- Workshop Confectionare Bijuterii - organizarea unui atelier practic de confectionare bijuterii “fantezie”, cu un trainer specialist, timp de 3 zile, 20 locuri disponibile

- ’’Prezenti in viitor’’- activitate practica de stilizare a scarilor din Parcul Libertatii, zona Lac, in luna octombrie, 30 locuri disponibile
 

Concurs Bike Onestin - duminica, 26 iunie 2016

PDFImprimareEmail

Asociatia de Tineret Onestin organizeaza duminica, 26 iunie 2016, incepand cu ora 16, Concursul bike "Liceenii pledeaza si pedaleaza ecologic" finantat de Raiffeisen Comunitati.

Concursul se va desfasura in Parcul municipal, langa Sala polivalenta si este adresat copiilor si tinerilor cu varste cuprinse intre 4 si 18 ani.

Inscrierile se fac pe loc, incepand cu orele 15.

Conditiile de participare sunt:

• inscrierea pentru traseul de copii este conditionata de prezenta parintelui/tutorelui in ziua competitiei, alaturi de copil, in vederea acordului scris de participare la competitie;
• semnarea acordului de participare confirma acceptarea tuturor responsabilitatilor care ar putea decurge prin participarea copilului la competitie;
• Organizatorii nu vor fi trasi la raspundere pentru niciuna dintre pagubele cauzate echipamentului utilizat sau altor persoane.

NU SE PERCEP TAXE DE PARTICIPARE!

Premii : Cupe, medali, diplome si premii surpriza, accesorii biciclete, in functie de performanta, pe categorii de varsta, masculin si feminin!
Va exista un punct de alimentare  cu produse energizante (apa plata, glucoza, ciocolata, lamâi, banane si biscuiti) ce se vor oferi participantilor.

Participantii la concurs trebuie sa aiba obligatoriu casca si echipament de protecţie, bicicleta in stare perfecta de functionare.

XX

 

Pagina 1 din 109

Video