UN AN DE STUDIU, GRATUIT, IN AMERICA

PDFImprimareEmail

Toamna aceasta, American Councils for Education a ajuns si in Romania, dorind sa implementeze in tara noastra programul FLEX- Future Leaders Exchange Program, in parteneriat cu Ambasada Statelor Unite. Programul este dedicat liceenilor din clasele  a IX-a, a X-a si a XI-a, care indeplinesc cumulativ conditiile de eligibilitate si presupune oferirea oportunitatii de a invata timp de un an de zile intr-un liceu din America, GRATUIT!

Noi, Asociatia de Tineret “ONESTIN”, dorim sa promovam aceasta oportunitate in randul liceenilor si putem organiza un eveniment pe aceasta tema, in data de 12 octombrie, la Biblioteca Municipala, unde, reprezentantul Consiliului American, Eliza Chirila va putea sustine  o prezentare cu toate detaliile aferente, insa, pentru acest lucru avem nevoie de minim 20 de doritori.

Daca esti interesat, apeleaza-ne urgent la numarul de tel 0748960753.

 

ONESTIN LA LONDRA!

PDFImprimareEmail

Luna octombrie a adus Onestinului un nou proiect international, intitulat YOU ARE WHAT YOU EAT, ce se desfasoara in locatia feerica MILL HILL, din Londra, de pe 1 pana pe 9 octombrie 2015. Tematica acestui training analizeaza obiceiurile culinare ale tinerilor din ziua de azi, ingloband toti factorii alimentari ce le influenteaza sanatatatea, in mod pozitiv sau negativ, punanadu-se accentul pe alimentele ce duc la formarea obezitatii, diabetului sau chiar cancerului.

La acest proiect participa 3 voluntari Onestin, TEODORA ABAZA, IONUT GHIUS si CARMEN PREDA alaturi de voluntari din alte 7 tari participante precum: Anglia, Cipru, Italia, Ungaria, Croatia, Grecia si Turcia.

Le dorim multa bafta si sa reprezinte cu onoare si profesionalism Asociatia de Tineret ONESTIN si implicit Romania!

 

Program saptamanal

PDFImprimareEmail

 

Incepand de luni, 5 octombrie 2015, toti tinerii pot participa la atelierele  organizate de Asociatia de Tineret Onestin.

Toate atelierele sunt gratuite, exceptand atelierul de teatru. Cei care doresc sa se inscrie la teatru sunt asteptati sambata, 10 octombrie, ora 10, la sediul Onestin pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe relatii sunati cu incredere la 0748960753.

Va asteptam, cu drag!

 

Vara europeana a tinerilor onesteni de la ONESTIN prin Islanda, Spania, Slovenia, Portugalia, Anglia si Italia

PDFImprimareEmail

 

Odata cu inceperea verii, Asociatia de Tineret Onestin a adus noi oportunitati de invatare si de explorare pentru voluntarii asociatiei. Parteneri in peste 90 de proiecte europene, in ultimii 7 ani, apreciem persoanele implicate in asociatie si suntem gata sa investim in dezvoltarea lor personala, sociala si profesionala, creand si diversificand legaturi ce le sunt de folos. Astfel, pe tot parcursul verii, 16 voluntari ai Asociatiei au trecut granitele tarii, fiind implicati in activitati la nivel european.

Planuri de afaceri în Islanda

Primul training a avut loc in Islanda, timp de o saptamana, la Reykjavik, unde membrii ONESTIN s-au familiarzit cu notiunea de antreprenoriat social si au legat parteneriate intre asociatii, pentru colaborari in viitoare proiecte din intreaga Europa. In cadrul trainingului, 30 de tineri din 12 state europene au facut planuri de afaceri, au cautat solutii si au fost informati despre oportunitatile de dezvoltare.

,,Cel mai interesant aspect a fost ideea prin care o firma poate avea nu doar scop lucrativ, ci poate functiona in scopul rezolvarii unor probleme sociale, investind de cele mai multe ori si profitul”, declara vicepresedintele Asociatiei, Eduard Stefan Dumitru.

Antreprenoriat social în Spania

Un alt proiect european a avut loc in Spania, mai precis în Barcelona, de data aceasta fiind vorba de un schimb de tineri. Alaturi de voluntari din Portugalia, Slovenia, Spania, Bulgaria si Polonia, echipa României nu doar ca s-a familiarizat cu notiunea de antreprenoriat social, ci a trait o experienta inedita, vazand si partea practica a acesteia.

,,A fost o experienta unica, am fost cazati intr-un hostel in care tot personalul avea dizabilitati (predomina sindromul Down) si asta nu îi impiedica sa lucreze si sa fie acceptati in societate. Erau ca o familie primitoare si nu se considerau bolnavi, din contra, zambeau si erau foarte bine integrati” a  declarat Larisa, unul din cei 6 voluntari plecati in proiect.

Pro natura în Slovenia

Tot un schimb de tineri a avut loc si la Kranj, in Slovenia, unde alti 5 voluntari ONESTIN au invatat despre poluare, ecologizare, sanatatea mediului inconjurator si hrana sanatoasa de la unul din cele mai mare ONG-uri, recunoscut la nivel european pentru lupta impotriva comercializarii alcoolului, Asociatia No excuse.

Voluntariat în Portugalia

O alta destinatie a fost Portugalia, de data aceasta o experienta noua si pentru Asocia?ia de Tineret Onestin, un proiect SEV (Serviciul European de Voluntariat), cu termen de la 2 luni la 1 an, ce se face individual, doar odata in viata, unde  un voluntar munceste si este platit pentru servicii in folosul comunitatii. Timp de 2 luni, 2 voluntare cu experienta ale asociatiei ne-au reprezentat in acest proiect, mai multe detalii afland de la Bianca Ionescu, proaspat reintoarsa in tara.

,,Sa descriu in cateva randuri ce inseamna pentru mine aceasta minunata experienta numita SEV ? Nu pot. Nu am numai cateva cuvinte, am pagini, poate chiar carti de scris pentru a putea cuprinde tot ce inseamna si ce o sa insemne pentru mine, pentru persoana de astazi, aceasta experienta; am sentimentul ca m-am transformat si m-am schimbat in cu totul alta persoana: mai buna, mai rabdatoare, mai bogata in cunostinte si prieteni, mai matura, iar omul care am fost la inceputul experientei SEV nu mai e acelasi, nu mai coincide si nu se mai regaseste in persoana de la inceputul acestei calatorii. Chiar daca am plecat cu un bagaj de frici, de temeri si de incertitudini, acestea au disparut pentru ca m-am intors fericita, plina de energie, pozitivitate si increzatoare în viitor, iar toate acestea pentru ca experienta SEV este magica si face ca tranzitia spre omul la care eu aspir sa devina realitate.

,,Lucrez” cu copiii de la +Skillz, spun ca ,,lucrez”, dar ma distrez teribil in fiecare zi, ma joc si alerg cu cei mici, jucam sotron, v-ati ascunselea, pregatim treasure-hunting-uri interesante si haioase, ne pictam propriile tricouri pentru tabara de vara, facem activitati sportive in parc, adica alergam prin parcurile minunate ale Lisabonei: jucam volei, descoperim badminton-ul, si nu in ultimul rand, sa nu uitam de sportul rege în Portugalia - fotbalul. Pe langa activitatle pe care le desfasuram zilnic, ne implicam intr-o ,,activitate” foarte draga noua, o zi pe care o marcam in calendar ca fiind foarte importanta si de care suntem foarte atasati - ziua food bank. In aceasta zi daruim comunitatii respectul si suportul pe care il merita, este felul nostru de a ajuta si de a constientiza ca trebuie sa fim aproape, acolo, pentru cei care au nevoie de suportul nostru…

Din nou în Portugalia, membri in reteaua european? MCN (16 tari europene)

Vicepresedintele Asociatiei de Tineret Onestin, Diana Ghius, s-a deplasat la Lisabona, in perioada 01 - 04 septembrie 2015, unde a prezentat activitatile Asociatiei din ultima perioada si a stabilit strategii comune de viitor alaturi de organizatii din alte 15 tari: Associação Mais Cidadania – Portugalia,  Animavita – Slovenia, Semper Avanti – Polonia,  TACC – Spania, Kungsbacka – Suedia, Estyes – Estonia, Xena – Italia, Sariyer – Turcia, Babel – Germania, YES – Olanda, Konnevesi 4H – Finlanda,  KANE – Grecia, Prism – Malta,  PIJ – Fran?a, Amitié Pt-Lux - Luxemburg.

Astfel, asociatia onesteana vine cu o viziune noua asupra proiectelor ce vor fi implementate in anul 2016! Si mereu avem un ,,va urma ... de 2 ori Anglia si Italia. Lista proiectelor nu se termina aici, in perioada urmatoare, mai precis in luna octombrie, vor mai fi 2 traininguri in Anglia (la Londra) si un schimb de tineri în decembrie la Napoli, in italia.

 

Pagina 1 din 100

Video