CLOTHES COLLECTING & FREE MARKET - Actiune caritabila internationala, în premiera la ONESTIN!

PDFImprimareEmail

De-a lungul timpului, Asociatia de Tineret ONESTIN a încheiat numeroase colaborari si parteneriate, atât pe plan local dar si international, reusind sa creeze legaturi cu diverse institutii si ONG-uri, iar anul acesta, odata cu împlinirea celor 10 ani de activitate, vicepresedinta Asociatiei, Diana Ghius, a luat parte la întâlnirea anuala More Citizenship Network, ce s-a desfasurat în luna septembrie în Sao Pedro, Portugalia. Aceasta retea internationala reuneste ONG-uri din 16 tari europene precum: Finlanda, Polonia, Grecia, Malta, România (reprezentata de Asociatia de Tineret Onestin), Portugalia, Italia, Slovenia, Spania, Turcia, Estonia, Olanda, Suedia, Franta, Luxemburg, Grecia  si are ca scop promovarea responsabilitatii de a fi cetatean european, dialogul intercultural, dezbaterile cultural-demoratice, incluziunea sociala si participarea activa în societate.

 

Ca urmare a acestei întâlniri, fiecare tara trebuie sa realizeze o serie de actiuni comune pâna în vara anului 2016, ce vin în sprijinul comunitatii locale si care vor fi ulterior comparate la nivel european, dorind sa se faca o analiza a nivelului de implementare în fiecare tara, a felului cum a fost primita actiunea de catre comunitate si mai ales a efectului acesteia la nivel local sii national. Astfel, prima actiune ce s-a realizat în toate cele 16 tari partenere, a constat în colectarea de haine si jucarii de la diverse persoane ce le-au donat Asociatiei respective si apoi, daruirea acestora oamenilor nevoiasi. În România, Asociatia de Tineret ONESTIN, a realizat acest eveniment sub forma unui târg gratuit de haine, ce l-a organizat în fata bisericii din satul Bratesti, comuna Bârsanesti, pe data de 25 octombrie 2015,  cu sprijinul autoritatilor si parohiei locale.

La acest târg non-conventional, voluntarii Onestin au expus diverse haine si jucarii, punându-le la dispozitia localnicilor si au oferit acestora sfaturi si indicatii privind marimea sau disponibilitatea anumitor piese de îmbracaminte. Localnicii s-au aratat extrem de multumiti pentru faptul ca tocmai satul lor a fost ales pentru acest gest caritabil iar zâmbetele, împreuna cu vorbele frumoase, cu stralucirea din ochii copiilor în timp ce luau jucarii, precum si îmbratisarile batrânilor ce ofereau binete, au facut din acest eveniment un moment de nepretuit.

Multumim tuturor celor ce s-au implicat în mod neconditionat!

Diana Ghius

Vicepresedinta Asociatiei de Tineret Onestin

 

Voluntariat la Centrul de Reeducare Tg. Ocna

PDFImprimareEmail

La Asociatia de Tineret Onestin voluntariatul este o forma de educatie, in care tinerii isi dezvolta abilitatile practice si de comunicare, isi dezvolta simtul civic si invata, mai ales, sa aiba rabdare.
Asa s-a intamplat si astazi, 20 noiembrie 2015, cand o echipa de 5 voluntari ai asociatiei, sub indrumarea dnei profesoare Alina Cornaci Pistea, au dat startul unui nou proiect in colaborare cu Centrul de Reeducare Tg. Ocna.
Voluntarii faptelor bune au animat camera de vizite a centrului, dandu-i lumina si culoare. Prin acest proiect, Asociatia de Tineret Onestin doreste sa creeze o atmosfera cat mai primitoare si calduroasa in timpul vizitelor primite de detinuti.
Din rapoartele primite, pe langa adulti, vizitatorii sunt si copii mici, care isi viziteaza tatal sau fratele si ne dorim ca acestia sa se simta cat mai confortabil, fara sa simta atmosfera incarcata de penitenciar.
Prin ceea ce am pictat pe pereti, dorim de asemenea, sa transmitem si un mesaj detinutilor, la bazale picturilor noastre fiind cartile, ca mijloc de educare si familia.
A fost o experienta frumoasa, asteptam cu nerabdare sa revenim si in saptamanile viitoare pentru a finisa lucrarea de astazi si pt a dota camera cu jucarii, urmand apoi sa trecem si la picturile exterioare.

 

Voluntarii Onestin, din nou, la Londra!

PDFImprimareEmail

Proiectele frumoase continua la Onestin, asociatia fiind partenera in alte 2 proiecte internationale, unul in Anglia, la Londra, si altul in Italia, la Napoli.
Astfel, 3 tinere onestence, Miruna Constantina Tutuianu, Ioana Cristina Radulescu si Roxana Ioana Fanaru, voluntare cu experienta ale Asociatiei de Tineret Onestin, vor reprezenta in perioada 17-25 noiembrie 2015, Romania la Londra, la trainingul IT TRANSLATES TO HATE.
Organizat intr-o locatie feerica, in centrul Londrei, trainingul are ca tema discriminarea in general, urmand apoi sa se puna accent pe discriminarea sociala, rasiala, dar si cea religioasa. 
Tinerele noastre isi vor dezvolta simtul solidaritatii si isi vor consolida virtuti precum toleranta si respectul, vor invata sa accepte si sa aprecieze bogatia si diversitatea culturilor lumii noastre, urmand apoi sa impartaseasca experientele acumulate  si celorlalti voluntari din asociatie.
Alaturi de Romania, la acest proiect vor mai lua parte si alte 8 tari, precum Italia, Cipru, Turcia, Bulgaria, Grecia, Estonia, Croatia si Anglia.
Avem incredere ca voluntarele noastre ne vor reprezenta cu succes la Londra, si de asemenea, tinem pumnii trupei de dans Onestin, care momentan repeta dansurile traditionale romanesti, pentru a ne reprezenta la Napoli, in perioada 3-10 decembrie, in proiectul Teach me your dance.

 

De azi vei colinda in corul îngerilor!

PDFImprimareEmail

 

 

Astazi, 10 noiembrie 2015, cand l-am condus pe Ionut Maior pe drumul catre vesnicie, am inmanat si prima placheta Onestin de 10 post mortem. Ea a ajuns la tatal lui Ionut, cel ce ne primea mereu cu drag in casa atunci cand Corul Onestin colinda, aducand vestea Nasterii Domnului! Acum am cantat impreuna Hristos a Inviat!

 

Pagina 1 din 103

Video